Kicsit már unom korunk politikiusainak, közszereplőinek "cigányszeretetét". Gondolok itt most a Tatárszentgyörgyi esetre...illetve a tegnapi temetésre. Felháborít, hogy pártok képviselői, közsszereplők reklámozzák ilyen  módon saját "fal"nézeteiket, mert nem hiszem, pontosabban nem tudom elhinni, hogy ezt komolyan gondolják. Nem tudom, hogy miért kell ezt ennyire erőltetni, miért lehet arról beszélni, hogy az elmúlt évben ötvenakárhány esetben támadtak cigányokra, illetve közülük tizenakárhányan meg is haltak. Honnan ez az információ? Kérdem én, ha nem lehet nyilvántartani a bűnelkövetők etnikai hovatartozását, akkor azt miért lehet harsogni, hogy az áldozatok milyen etnikumba tartoztak?

Ja a temetéssel kapcsolatban pedig, hol volt ez a temérdek ember Marian Cozma, Szöghy Lajos, vagy épp a Kiskunlacházi kislány temetésén? Oda miért nem vonult ki a politika elit? Arról miért nem mesél a kedvenc kisebbségi politikusom Mohácsi demagóg Viktória a Sundaytimes oldalain, hogy mit tettek, tesznek ártatlan romák a társadalomért? Mert sajnos nem sokat tud mondani...ja és lehet arra fogni, hogy nincs munkájuk és nem tudnak megélni ezért kell lopni, ölni, csalni...jah hát igen.

Finnországban, az itt élő romák sem dolgoznak. (vajon miért?) De mégsem lopnak, pedig nincsenek kerítések, amikbe áramot vezetnek szerencsétlenek, hogy elrettentsék az orkokat, nincsenek zárva az ajtók, az autók. Mi a "cigánytelepen" lakunk, cigánynegyedben pontosabban, ahol majd minden szomszédunk cigány, de nem kell bezárni az autónkat, mert nem nyúl hozzá senki, pedig itt sincs munkájuk. Az asszonyok tisztán tartják a lakásukat, portájukat, többet takarítanak, mint a finnek. Szerintem otthon is sokan megelégednének már azzal is, ha csak a más tulajdonát tiszteletben tartanák, és a környezetüket is tisztán látnák. Nem kell pénz ahhoz, hogy ne dobáljam szét a szemetet, hogy kisöpörjem az udvarom, hogy ne szarjak a kertbe, hogy megmossam a testem napi egyszer, ja és, hogy esetleg kimossam a ruhám, ha kell csak vízzel....

Mohácsi Viktóriának pedig nem a magyar polgárságot, illetve azt az országot kellene lejáratnia, amibe ő annyira szeretne integrálódni, hanem ki kellene menni a cigánytelepre és elmagyarázni az ott élőknek, hogy hogyan kell takarítani, hogyan kell tiszetsségesen élni, mik a normák, amiket be kell tartani minden állampolgárnak, különben deviánssá válik az adott társadalomban. A deviáns magatartást pedig kilöki, perifériára szorítja a többség, ennek ez a rendje...

Csak egy normális élhető országot szeretnének a magyarok többsége, szerintem, ahol nem verik a tanárokat, nem lopják el az erdőt, és nem válik megélhetési bűnöző majd' minden roma polgárból, saját politikusaink közreműködésével!

Szerző: szemiagi  2009.03.04. 08:18 1 komment

Címkék: finnország viktória cigányság mohácsi tatérszentgyörgy

A bejegyzés trackback címe:

https://feketekave.blog.hu/api/trackback/id/tr56979350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isipapó 2009.03.11. 07:26:13

1.lehet hogy ott azért nem bűnöznek,mert erős a törvényi szankcionálás,a végrehajtói aktivitás,magyarán odabasz a hatalom a rendetlenkedőknek?
2.Vigyázzunk,előbb volt a periféria,a kilökés,aztán jött a deviancia,gondold csak végig...:)
süti beállítások módosítása